Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi

Kaç Kişilik: 3-5

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Dolma denilince akan sular durur. Tamam zeytinyağlısının yeri ayrıdır ama kıymalının yeri de yadsınamaz 😉 Hazır kabaklar taze taze satılmaktayken gelin kıymalı kabak dolmasının tarifine şöyle bir göz atalım…

Malzemeler

  • 10 adet kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 bardak pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım demet dereotu
  • 1 adet orta boy soğan
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağı

Kıymalı Kabak Dolması Yapılışı

  1. Tavaya zeytinyağını koyuyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp üzerine koyuyoruz çok az öldürüyoruz. Daha sonra kıymayı ve salçayı da ilave edip sıkça karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  2. Pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz. Dereotlarını da yıkayıp incecik kıyıyoruz. Kavrulan kıymanın üzerine pirinçleri,dereotlarını, tuzu ve karabiberi de ekleyip 5 dakika birlikte pişiriyoruz. Ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kabakları yıkıyoruz. Sap kısımlarını kesip atıyoruz. Kabuklarını soymuyoruz. (Tırtıklı soyacakla ben şekil verdim). İçlerini dikkatlice oyacak yada çay kaşığı yardımı ile boşaltıyoruz.
  4. Hazırladığımız kıymalı iç harcımız ile kabakların içini dolduruyoruz. Ve dikkatlice dolma tenceresine ister yatık isterseniz dikey bir şekilde sıralıyoruz.
  5. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave döküp. Kabağını kapatıp yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Not

Kıymalı kabak dolması tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER