kiymali ekmekler
kiymali ekmek tarifi

Kıymalı Ekmekler

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Aslında doğu karadeniz bölgesinde kahvaltılarda sunulan bu tarifi, sizler çayın yanında, akşam atıştırmalıklarında çabucak yapabileceğiniz bu Kıymalı Ekmekler tarifini yemeğe doyamayacaksınız..

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy dometes
  • 2 adet yeşiy biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 10 dilim ekmek

Kıymalı Ekmekler Yapılışı

  1. Bir tavanın içine10 gram kafar tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz. Üzerine kabuğunu soyup minik minik doğradığımız domatesleri ve küçük küçük doğradığımız biberleri de ekliyoruz. Ocağın altını kapatıp sonra kıymayı da ekleyip bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Ekmek dilimlerinin üzerine kıymalı karışımımızdan sürüyoruz. üzerlerine küçük tereyağı parçaları koyuyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Not

Enfes Kıymalı Ekmeklerimiz hazırdır. Afiyet bal şeker olsun 😉

2 YORUMLAR

CEVAP VER