kiyir pogaca tarifi
kiyir pogaca tarifi

Kıyır Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Özellikle pazar kahvaltılarında tercih ettiğim kıyır poğaça tarifinin yanına domates, zeytin, peynir, salatalık gibi kahvaltılıklar çok yakışıyor. Tabii demli bir çay olmazsa olmazıdır…;)

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram peynir
  • un(alabildiği kadar)
  • çörekotu, susam

ıyır Poğaça Yapılışı

  1. yoğurma kabımıza unu eleyerek koyuyoruz. Ortasını boş bırakıp 1 adet yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, yoğurdu, tereyağını, sıvı yağını ve peyniri koyup yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine 1 yumurtayı güzelce çırpıp fırça yardımı ile sürüyoruz. Üzerlerine susam, çörek otu serpebilir ya da boş bırakabilirsiniz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakikia pişiriyoruz.

Not

Kıyır poğaça tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER