kisnisli somon tarifi
kisnisli somon tarifi

Kişnişli Somon Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Balık çeşitlerinin en pratiği olarak bilinir somon balığı. Gerçekten de öyledir. Seven çok sever sevmeyen de sevmez. Ama bu pratik ve lezzetli kişnişli somon tarifini sevmeyen olmayacaktır…

Malzemeler

  • 2 dilim somon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 3-4 dal maydanoz(süslemek için)
  • deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Kişnişli Somon Yapılışı

  1. Genişçe bir kap içerisine limon suyunu, kişnişleri, sarımsakları, tuzu, yoğurdu, zeytinyağını ve karabiberi koyup karıştırıyoruz. İçine de somonları koyup balıklarımızı dağıtmadan yavaşça karıştırıyoruz.
  2. Balıkları bu sos içinde minimum 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.(Vaktiniz varsa 1 gün bekleyebilirsiniz.)
  3. Izgara tavamıza balıklarımızı alıp arkalı önlü toplam 10 dakika yeterli olacaktır. Turuncu balıklar bej rengine gelince balıklar pişmiş demektir.

Not

Kişnişli somon tarifimiz hazırdır. Maydanozlarla süsleyerek servis yapabilrsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER