Kısır Tarifi
Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 3 Dakika

Misafirleriniz geldiğinde kolay ve lezzetli olması nedeniyle çokça tercih edilen bir lezzet olan kısır tarifini vereceğim bugün sizlere.

Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • 1 kaşık nane
  • 1 çay kaşığı ile kimyon
  • 1 çay kaşığı ile karabiber
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 demet kadar taze soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak kadar zeytinyağı
  • 1.5 tane limonun suyu
  • 2.5 bardak ince bulgur
  • 2 diş kadar sarımsak
  • 2.5 bardak kaynamış su
  • Yeteri Kadar Nar Ekşisi

Kısır Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kabın içine bulgurumuzu koyuyoruz salçamızı da 1 bardak kaynamış suyun içine koyuyoruz. Salçamız eriyince bulgurumuza döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Soğannımızı da doğrayıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra tuzumuzu, karabiberimizi, kimyonumuzu, limon suyumuzu, nanemizi, dövülmüş sarımsağımızı  ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz yavaşça.  
  3. Daha sonra 1 bardak zeytinyağımızı da ilave ediyoruz. Taze soğanımızı ve maydanozumuzu da kıyıp ilave ediyoruz nar ekşimizi de ilave edip karıştırdıktan sonra servis edebiliriz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER