kis salatasi tarifi
kis salatasi tarifi

Kış Salatası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Salatalar genelde ana yameğin yanına aperatif olarak getirilir. Hatta salatanın tek başına acıktırdığını söyeleyenleri biliyorum 🙂 Ama inanıyorum ki kış salatası sizi kesinlikle doyuracaktır…

Malzemeler

  • 250 gram brüksel lahanası
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 bardak ufalanmış ceviz içi
  • 3-4 yaprak lahana
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak tozu
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz,karabiber

Kış Salatası Yapılışı

  1. İlk olarak hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kapta güzelce harmanlıyoruz.
  2. Sebzelerimizi ince ince doğruyoruz. Ve servis edeceğimiz kaseye, doğradığımız sebzeleri ve hardallı karışımı karıştırıyoruz.
  3. Üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ve cevizleri de ilave edip bir güzel karıştırıyoruz.

Not

Kış salatası tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER