kis-corbasi
kis-corbasi

Kış Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Kışın sofralarınızdan ayıramıcağınız bir tat, ne mi? Tabiki kış çorbası tarifi. Hem leziz hem sıcacık hem de bambaşka bir tat. Bence bu akşam ki her değil her akşam için vazgeçilmez bir tat olucak. Onun için hemen tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • Yarım bardak un
  • 1 çay kaşığı köri
  • 5 bardak et suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber

Kış Çorbası Tarifinin Yapılışı

  1. 2 adet soğanımızı soyalım ve küçük küçük doğrayalım.1 adet patatesimizi ve 1 adet havucumuzu soyalım.Küçük küçük doğrayalım. Maydanoz dallarını güzelce yıkayıp daha sonra dalından kopartın.Soğanlarımızı bir tavanın içinde pembeleşinceye kadar pişirin.Patateslerimizi ve havuçlarımızı tavanın içine ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.Yarım bardak unumuzu ve 1 çay kaşığı körimizi bu karışımlara ekliyoruz.Malzemelerimiz kıvamına geldikten sonra 5 bardak et suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon suyumuzu,bir miktar tuzumuzu ve aynı şekilde karabiberimizi de ekliyoruz ve pişmesi için bırakıyoruz.30 dakika bizim için yeterli bir süredir,30 dakikanın sonunda çorbamızı blenderdan geçirelim ve çorbamızı tencereye alıp tekrar ısıtalım. Çorbamız hazır hale geldiğine göre tabaklara koyu üzerini maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not

Afiyet Olsun.

CEVAP VER