Kış Çorbası Tarifi
Kış Çorbası

Kış Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kış sebzelerinden yapılması ve sebze çeşitliliğiyle tam bir vitamin deposu olan kış çorbası tarifini sizlerle paylaşacağız.Aynı zamanda zengin bir sebze çorbası olma özelliği taşıyan bu kış çorbası tarifi ile sağlığı saofranıza taşıyabilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet taze soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • karabiber ve tuz

Kış Çorbası Yapılışı

  1. Et suyunu büyükçe bir tencereye alıyoruz.Ardından tüm sebzeleri gelişi güzel doğrayıp et suyuna ekliyoruz.Bu şeklide sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra bir ufak bir tavada tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavuruyoruz.Ve tenceremize ekliyoruz.
  3. Son olarak çorbamızı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçiriyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Not

Bu nefis kış çorbası tarifini denediğinizde çok beğeni alacağına eminiz, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER