Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Kestaneli Pilav Tarifi

Kestaneli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Kestaneli pilav tarifi için tam bir kış tarifi olduğunu söyleyebiliriz.Klasik tariflerin dışında olan kestaneli pilav tarifi hem kış sofralarınıza çok yakışacak, hem de kestanenin faydaları sayesinde sofranıza sağlığı taşıyacaksınız.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr. kestane
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz

Kestaneli Pilav Yapılışı

  1. Öncelikle kestanelerimizi çizelim ve var ise közleyici ile ocak üstünde pişirelim.Eğer sizin kullandığınız başka bir kestane pişirme yöntemi var ise bu şekilde de kestaneleri pişirebilirsiniz.
  2. Diğer tarafta pirincimize su ekleyip kabarması için bir kenara alalım.
  3. Pişen kestanelerimizin kabuklarını güzelce soyalım ve bir kenarda beklemeye alalım.O sırada tenceremize tereyağını koyalım ve yağımız erirken pirincimizi nişastasından arındırana kadar yıkayalım.
  4. Pirincimizi ilave edip pirinçler şefaf renk alana kadar kavuralım.Sonra kestaneleri, tuz ve suyumuzu ilave edelim.Pilavımız suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.

Not

Özellikle benim gibi kestane sevenlerin vazgeçemeyeceği kestaneli pilav tarifini siz de çok beğeneceksiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER