Kestaneli Pasta Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Çok hafif ve güzel bir pasta olan kestaneli pasta tarifi kestane mevsiminde kolaylıkla yapabileceğiniz özellikle de kestaneyi sevenler bu tarif tam size göre..

Malzemeler

  • yarım kg. kestane
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tane çubuk vanilya
  • 4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1 tane hazır kek tabanı
  • 10 tane kestane şekeri
  • 1 çay bardağı süt

Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Kestanelerin kabukları bıçakla çizilip sıcak suda hafif haşlanır, daha sonra kestanelerin kabuklarını soyun, bir tencerede süt,vanilya ve çubuk vanilyayla iyice yumuşayana kadar haşlayın, haşlanan kestanelerin içinden çubuk vanilyayı çıkartın, kestanelerin üzerine şeker döküp robotta iyice parçalayın.
  2. Kestanelerin sıcaklığı gidince soğuyan kestanelerin üzerine yumurta sarısını,kakaoyu,margarini ve cevizi ilave edin ve tekrar karıştırın.
  3. Hazır kekin ilk tabanını kek tabağına alın, üzerini 1 çay bardağı sütle ıslatın, hazırlanan kestaneli kremanın yarısını ortasına, kalan yarısınıda üzerine yayın, kestane şekeriylede süsleyip dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.dilerseniz üzerine krem şanti dökebilirsiniz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER