kestane sekeri tarifi
kestane sekeri tarifi

Kestane Şekeri

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Yemeğe doyamadığınız Kestane Şekerini bu basit tarifle artık evde de yapabilirsiz…

Malzemeler

  • 750 gram Kestane
  • 750 gram şeker
  • 1 litre su
  • Vanilya aroması

Kestane Şekeri Yapılışı

  1. Kestanelerin kabuklarını ve içindeki tüylerini de ayıkladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlama sırasında suyun fokurmamamsına özen göstermeliyiz aksi halde kestaneler parçalanabilir. Haşladıktan sonra suyunu süzüyoruz. Ve üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Son olarakta suyunu ilave ediyoruz. Tabii vanilya aramasını da unutmuyoruz. Kısık ateşte kaynamasına özen gösteriyoruz. 30 dakika yeterli olacaktır.
  3. Kestanelerin şurubunu güzelce çekmesi için 24 saat kadar buzdolabında tutuyoruz. Ertesi gün çıkartıp kalan suyunu da çekmesi için biraz daha haşlıyoruz. Kestane şekerlerimiz hazırdır. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Not

Kestanelerin tüylerini ayıklamak için bir kaç dakika kaynamış suda biraz bekletmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

CEVAP VER