Evde Kestane Kebap Yapımı
Kestane Kebap Yapılışı

Kestane Kebap Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Kış aylarının en sevdiğim tarafı akşam olunca demlediğimiz çay ve yanında mis kokulu kestane kebaptır… Ananemin evinde eskiden bütün torunlar soba başında toplanıp kestaneler pişsin diye sabırsızlıkla beklerdik. Sobanın üzerinde bir tarafta çay demlenirken diğer tarafta pişen kestaneleri çevirmek için yarışırdık…

Sizleri bilmem ama bizim ailenin soğuk havalardaki akşam sohbetlerimizde içimizi ısıtan geleneksel lezzeti kestanedir. E tabii eski sobalar şimdi fazla bulunmuyor ama kestanenin lezzetin de pek bir değişiklik olmuyor 😉 Sizlerde keyifli akşam sohbetlerinizin daha da sıcak bir hal almasını istiyorsanız kestane kebap tarifini mutlaka denemelisiniz…

Malzemeler

  • Yarım kilo kestane

Kestane Kebap Yapılışı

  1. Öncelikle kestaneleri yıkıyoruz.
  2. Kestaneyi pişireceğimiz tavayı ısıtıyoruz. (kestane pişirmek için hemen heryerde közmatikler satılıyor onlardan alabilirsiniz.)
  3. Elinize yatkın bir bıçak yardımı ile kestanelerin kabuklarının şişman kısmına yanlamasına çizik atıyoruz. Daha kolay soyulması açısından çarprazlama bir çizik daha atabilirsiniz. Hatta iki tarafını da çizebilirsiniz. Ancak çizik atarken çok derin kesmiyor, kestanenin beyaz kısmına dokunmadan çizmeye özen gösteriyoruz.
  4. Kızdırdığımız tavaya kestaneleri diziyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş ters yüz ederek pişiriyoruz. Kestaneler açılmaya başladığında ve kızarmaya başladığında daha da önemlisi mis kokusu mutfağınızı sardığında kestaneler pişmiş demektir…

Kestane Kebap – Tarif Önerisi

Kestane kebap tarifimiz hazırdır. Vaktiniz varsa çizdikten sonra kestaneleri buzlu su dolu bir kapta bekletirseniz kestaneler piştikten sonra çok daha rahat soyulacak ve sizi daha az yoracaktır. Kestane alırken iç kısmı sarı renge daha yakın kestaneler tercih ederseniz hem daha leziz hem de daha damarsız olacaktır. Ne kadar damarsız olursa soymanız o kadar da kolay olacaktır…

Kestane kebabını yapmak için çeşitli pişirme teknikleri de kullanabilirsiniz. Kestaneleri yıkayıp çizik attıktan sonra nemiyle tost makinasında ters yüz etmeden pişirebilirsiniz. Ayrıca aynı şekilde yıkayıp çizdikten sonra fırın tepsisinde 200 derecede yaklaşık 25 dakikada da pişirebilirsiniz. Keyifli sohbetler… Afiyet bal şeker olsun…

CEVAP VER