X
    Categories: Yemek TarifleriSebze Yemekleri

Kenger Tarifi

Kenger Dikeni Yemeği Tarifi

Kenger Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Ege bölgesinde fazla bilinmeyen Kenger dikenini denemek istediğim için ilk kez aldım ve pişirdim. İnanın bana çok lezzetli oldu. Zaten saymakla bitez faydaları ve sağlığa yararları için bile pişirmeye değerdi;) Ben tadını aynı tutkunu olduğum Şefketibostan’a benzettim. Mutlaka birkere kenger yemeği tarifini denemenizi öneririm…

Malzemeler

  • yarım kilo kenger dikeni
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz

Kenger Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle kenger dikenlerin kök kısımlarının kereviz gibi kalın tabakasını kesiyoruz. Yaprakları üzerinde dikenleri fazlaysa ve elinize batıyorsa onlarıda bıçak yardımı ile dikkatlice kesiyoruz. Elimizde kullanabileceğimiz yaprakları ve kökleri kalıcak.
  2. Daha sonra kök bitkisi olduğu için güzelce gerekirse defalarsa çamuru gidene kadar yıkayıp süzüyoruz. Yıkama işlemi bittikten sonra ince uzun küçük küçük doğruyoruz.
  3. Etleri de sudan geçirip tencereye koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı ve üzerini örtecek kadar su ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  4. Soğanları da yemeklik doğrayıp yumuşayan etlerin üzerine ekliyoruz ve birlikte çevirerek kavuruyoruz.
  5. Soğanlar kendilerini salınca kengerleri koyuyoruz. yemeğin üstünü örtecek kadar kaynamış su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Diğer sebze yemekleri gibi kökleri pişince yemek pişmiş demektir.
  6. Son olarak ta küçük bir tavada tereyağını eritip un ve limon suyunu ekliyoruz ve yemeğin terbiyesini yapıyoruz. Sıkça karıştırın ki un topaklanmasın. Yaptığımız terbiyeyi de yavaş yavaş yemeğin içine döküyoruz. 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.

Kenger Yemeği – Tarif Önerisi

Kenger tarifi hazırdır. Biraz zahmetli olan bu tarifi şifasından ve bolca faydalarından dolayı yılda bir kere de olsa mutlaka yapmanızı öneririm. Tadı ise bilenler için şefketibostana benziyor. Yani çok lezeetli 😉 Afiyet olsun…

simge serçe: