kaymakli-incir-tatlisi
kaymakli-incir-tatlisi

Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

3 nefis lezzet bir tatlı da buluşmuş. Kaymaklı incir tatlısı tarifinin nasıl yapıldığını görelim hadi. Bu nefis tatlıyı akşama servise hazırlayalım.

Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • 50 gram kaymak
  • Bir miktar bütün ceviz
  • Bir miktar da dövülmüş ceviz
  • Bir çay bardağı ile toz şeker
  • 1.5 çay bardağı ile süt

Yapılışı

  1. İncirlerimizi sıcak suda 30 dakika boyunca bekletiyoruz. Sap kısımlarından kesiyoruz ve içlerini dövülmüş cevizlerle dolduruyoruz. Bir tencerenin içine incirlerimizi yerleştiriyoruz. Açık kısımları üste gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine 1 çay bardağı toz şekerimizi serpiyoruz, 1.5 çay bardağı sütümüzü de ilave edip tenceremizin ağzını kapatıyoruz. Şekeri koyulaşıp, incirlerimiz yumuşayana kadar  bekliyoruz.
  2. İncirlerimiz piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. İncirlerimiz soğuyunca üzerine bir tane bütün ceviz koyuyoruz ve kaymağımızla servis edebiliriz artık.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER