kayısılı kurabiye
kayısılı kurabiye tarifi
   

      

         

Kayısılı Kurabiye

      

      

         

Kaç Kişilik: 8-10

         

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

         

Pişirme Süresi: 30 Dakika

      

      

         

            

Kurabiye alternatiflerimize bir yenisi daha…Çay saati ikramlarınızın yanına pratik Kayısılı Kurabiye tarifini eklemeyi unutmayın.

         

      

      

         

            

Malzemeler

         

         

                

  • 3 su bardağı un
  •             

  • 1 paket kabartma tozu
  •             

  • 1 su bardağı küçük küçük doğranmış kayısı
  •             

  • 2 yumurta
  •             

  • 200 gram tereyağı
  •             

  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Dövülmüş fındık
  •          

      

      

         

            

Kayısılı Kurabiye Yapılışı

         

         

                

  1. Genişçe bir kaba yumurtaların sarısını,oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kayısıları karıştırıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra pudra şekerini de ilave edip karıştırma işlemine devam ediyoruz.
  2.             

  3. Ardından kabartma tozu ve unu da karışıma eleyerek ilave ediyoruz. Hamur haline gelene kadar elimizde yoğuruyoruz.
  4.             

  5. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzda yuvarlıyoruz. Ve önce yumurtamızın akına sonrada fındıklara batırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinz diziyoruz.
  6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza koyup üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  7.          

      

      

         

            

Not

         

         

Kayısılı Kurabiyeyi ılık olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

      

   

CEVAP VER