Katmer Tarifi
Katmer Tarifi

Katmer Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Katmer Tarifini, bal, pekmez,reçel gibi tatlı yemeyi tercih edebilir, ya da peynirle yiyip tuzlu tercih edebilirsiniz. Fazlaca yapıp buzdolabında saklayabilir, misafiriniz geldiğinde tavada ısıtıp servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 2 su bardağı su
  • 3,5 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • alabildiği kadar un
  • 250 gram tereyağı
  • un

Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabımızın içine sütü,suyu,yarım çay bardağı sıvı yağını,mayayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine hamur kıvamına gelecek kadar un ilave edip yoğurduktan sonra küçük küçük bezeler yapıp kabın üzerini isterseniz kapağıyla isterseniz de ıslak bir bezle kapatalım. 15 dakika kabarması için bekleyelim.
  2. Tereyağı ile kalan sıvı yağı karıştıralım. Bezelerden birini tezgahımızın üzerine koyup yağladıktan sonra merdane yardımı ile gererek incecik açalım. Açtığımız hamuru rulo yapıp içeri doğru saralım. Kenara alalım aynı işlemi diğer bezeler içinde tekrarlayalım.
  3. Vardığımız ruloları yağlanmış bir tabakta kaydırarak elimizle tabak boyutunda açalım. ve kaydırarak tavaya koyalım. katmerimizin önünü arkasını bir güzel kızartalım.

Not

Katmer Tarifimiz hazırdır. Sıcak, ılık yada soğuk yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER