Kaşarlı Frico Tarifi
Kaşarlı Frico Tarifi

Kaşarlı Frico Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Kuzey İtalya’ya has olan Frico yemeği, bölgeye göre değişiklik göstermesine rağmen ana malzeme olarak peynir kullanılıyor.  Biz ise kaşar peyniri kullanarak Kaşarlı Frico yemeğini yapacağız.

Malzemeler

  • 1 adet büyük soğan
  • 125 gram kaşar
  • muskat
  • 5-6 adet patates,
  • 4-5 dal maydanoz
  • tuz
  • zeytinyağı
  • karabiber

Kaşarlı Frico Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler tuzlu suda haşlanır. Haşlanan patatesler yaklaşık 2 cm kalınlığında gelişi güzel dilimlenir ve bazıları da ezilir. Üzerine muskat rendelenir.
  2. Soğan piyaz şeklinde kesilir,  zeytinyağlı tavada hafif yumuşayana kadar kavrulur ve  sonra patatesler ilave edilir. Birkaç dakika sonra rendelenen kaşar da koyulup devamlı karıştırılır. Kıtırlaşınca frico çevrilir. Diğer tarafı da kıtırlaşınca, üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER