Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Boşa giden karpuz kabuklarımızdan mis gibi reçel yapmaya ne dersiniz? Hemen karpuz kabuğu reçeli tarifimin nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 2 dilim karpuz kabuğu
  • 2 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • 7 diş karanfil
  • Çeyrek limonun suyu

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifinin Yapılışı

  1. Karpuz kabuğumuzun yeşil kısmını ince bir şekilde kesip atalım beyaz kısmını da ince ince doğrayalım. Tenceremize su koyup kaynatalım ve daha sonra karpuz kabuklarımızı da ilave edelim.
  2. 40 dakika kadar kaynatıp içine karanfillerimizi ve şekerimizi ilave edip ara sıra karıştırıp yarım saat kadar kaynatalım. Limon suyumuzu da ilave edelim ve 3 dakika sonra kaplarımıza koyalım.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER