Karnıyarık Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Mevsiminde yapılan patlıcanlarla tadına doyum olmayan nefis bir karnıyarık tarifi, karnıyarık nasıl yapılır?karnıyarık nasıl hazırlanır? bakalım

Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 250 gr. orta yağlı kıyma
  • yarı demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • sıvıyağ

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alaca soyulup yıkanır, yıkanan patlıcanlar havlu kağıtla kurulanıp bıçakla karnından yarılır, kızgın yağda kızartılıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıt derilmiş tabağa alınır, iç malzemesi için, soğan ve biber küp küp doğranır sıvıyağda kavrulurken üzerine kıyma eklenip iyice kavrulmaya bırakılır.
  2. Domatesler küçük küçük doğranıp üzerine eklenir,salça eklenir,domatesler solunca tuz ve baharatlar eklenir iç malzemeyi ocaktan almadan 2 dk. önce maydanoz ince ince kıyılıp malzemeye eklenip karıştırılıp ocaktan alınır.
  3. İç malzeme patlıcanların içine doldurulur üzerine dilimlenen yeşil biberler eklenip tepsiye dizilir, salçalı su yapıp üzerine dökülür fırında 180 derecede ısınan fırında pişirilir.

Not

Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır.

CEVAP VER