Karnabahar Turşusu Yapımı
Karnabahar Turşusu Yapımı

Karnabahar Turşusu Tarifi

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Adım adım yaza doğru yaklaşırken kış sebzelerini değerlendirelim dedik.Kış hazırlıkları kadar çok olmasa da yaz hazırlıkları arasında da yapılabilecek olan karnabahar turşusu tarifini deneyelim.

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet salçalık kırmızı biber
  • 10 diş sarımsak/li>
  • 2,5 yemek kaşığı iri tuz
  • 4/3 su bardağı sirke
  • 2,5 su bardağı su

Karnabahar Turşusu Yapılışı

  1. Turşu yapımına başlamadan önce suyumuzu kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Ardından karnabaharı küçük dallara ayırıyoruz.Havuçların kabuklarını kazıyıp dilimliyoruz.Kırmızı biberlerin de içini temizleyip bir karıştırma kabına alıyoruz.
  3. Sarımsakları da doğrayıp kabımızda tüm malzemeleri harmanlıyoruz.Ardından kavanozlara dolduruyoruz.
  4. Soğuyan suyun içerisine kaya tuzu ve sirkeyi ilave edip karıştırdıktan sonra kavanozlara paylaştırıyoruz.Kavanozların kapağını ışık almayan serin bir yerde 15 gün kadar beklemeye alıyoruz.

Not

Kışın hazırlanan karnabahar turşusuyla yaz sofralarını süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER