karisik-tursu-tarifi-
karisik-tursu-tarifi-

Karışık Turşu Tarifi

Hazırlama Süresi: 25 Dakika

Kış bitmeden son hazırlaıklarımızı yapalım ve yeteri kadar stok yaptığımızdan emin olmadan asla yeter demeyelim 😀

Malzemeler

  • 1 kilo yeşil domates
  • 1 kilo havuç
  • 1 adet küçük boy lahana
  • 1 kilo badem salatalık
  • 1 avuç soyulmuş sarımsak
  • 1 fincan nohut
  • 1 fincan limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fincan kaya tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • yeteri kadar su

Karışık Kışlık Turşu Yapılışı

  1. Öncelikle sebzeleri yıkıyoruz. Domtesleri 4 e bölüyoruz. havuöların kabuklarını soyup birer parmak kalınlığında doğruyoruz.salatalaıklara bir kaç yerinden çatal batırıyoruz. Lahanaları birer lokmalık doğruyoruz. ve hepsini 5 kiloluk cam ya da plastik kavanoza koyuyoruz. Üstüne de nohutları ve sarımsakları kavanozun üstüne koyuyoruz.
  2. Bir kaede limon tuzunu, kaya tuzunu, şekeri ve sirkeyi karıştırıyoruz. tadına bakarak su ilave ediyoruz. damak tadınıza bağlı olarak su oranı değişebilir.
  3. Hazırladığımız sulu harcı kavanozun üstünden döküyoruz. temiz şeffaf poşet buruşturup koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 3 gün sonra açıp bakıyoruz. tuzuna bakıyoruz. çok tuzluysa su ilave edebilirsiniz. Ya da tuzu azsa kaya tuzu ilave ediyoruz. Yaklaşık1 hafta 10 gün kadar sonra yenilebilir kıvama gelecektir.

Not

Karışık Turşu Tarifi

CEVAP VER