Karidesli Makarna Tarifi
Karidesli Makarna Tarifi

Karidesli Makarna Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Bugün de farklı bir tat olan karidesli makarna tarifini yapacağız. Tarife başlamadan önce karidesi temizleyip pişirmeye hazırlamamız gerekiyor. Daha sonra ise uygulamaya başlayabiliriz.

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 2-3 adet etli kırmızı biber
  • 250 gram karides (temizlenmiş)
  • yarım su bardağı parmesan peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı beyaz şarap
  • 2 diş sarımsak
  • 10 dal maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • tuz
  • karabiber

Karidesli MakarnaYapılışı

  1. Bir tavaya tereyağ koyulur ve eriyince sıvı yağ eklenir.
  2. Biberler şerit halinde kesilir ve tavaya atılır. Kıyılmış sarımsak da eklenerek sotelenir.
  3. Karidesleri ilave edilir ve birkaç dakika kavrulur. Şarap, limon suyu ve tuz ilave ederek kaynatılır.
  4. Yemek 3-5 dakika  kaynayınca ocaktan alınır.
  5. Makarna sıcak tuzlu suya eklenip haşlanır.
  6. Haşlanmış makarna servis tabağına alınır, üzerine kıyılmış maydanoz ve parmesan peyniri serpilerek servis edilir.

Not

Afiyet olsun

CEVAP VER