kalburabastı
kalburabastı tatlısı tarifi

Kalburabastı Tatlısı

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 25 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Geleneksel Türk şerbetli tatlıları listesinde olan Kalburabastı Tatlısını daha yaparken ağzınız sulanacak 😀

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram tereyağı
  • yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irice ceviz içi

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup ılıtıcaz ve daha sonra kullanıcaz. Bunun için tencereye suyu ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip bir dakika kadar daha kaynatıp kenara bırakıyoruz.
  2. Hamurumuzu hazırlamak içinse; yoğurma kabına irmiği unu ve kabartma tozunu alıyoruz birazcık karıştırıp üzerine sütü yumurtayı ve tereyağını koyuyoruz. Ellerimizle bir güzel yoğuruyoruz. Ve yarım saat kadar buzdolabında mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz yuvarlayıp, elimizle açılmasını sağlayıp yassılaştırıyoruz.
  4. Açılan hamurumuzun rende kullanarak bastırıyoruz ortasına cevizleri yerleştiriyoruz üstünü kapatıyoruz.
  5. Bu şekilde hazırladığımız tatlılarımızı yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişriyoruz.
  6. Tatlılarımız piştikten sonra fırından alıp, ılıttığımız şerbeti üzerlerine döküyoruz. Kalburabastı şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Not

Kalburabastı Tatlısı gibi şerbetli tatlıları bir gün önceden yaparsanız dinlenmiş şekilde daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

CEVAP VER