kalamar-yumurtasi-tarifi
kalamar-yumurtasi-tarifi

Kalamar Yumurtası Kavurması Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Kekik ve zeytinyağı ile müthiş bir tat alan kalamar yumurtası kavurmasının nasıl yapıldığını görelim bugün de. Çok lezzetli ayrıca kekiğin ve zeytinyağının verdiği tat ve kokuyla daha mükemmel bir tat alıyor.

Malzemeler

  • 250 gram kalamar yumurtası
  • 2 tane sivri biber
  • 1 kaşık kekik
  • 1 çay bardağı ile zeytinyağı

Kalamar Yumurtası Kavurması Tarifinin Yapılışı

  1. Kalamar yumurtalarımızı ilk olarak tuzlu suda güzelce yıkıyoruz, yıkanan yumurtalarımızı iyice süzüyoruz. Bir tavaya zeytinyağımızı döküyoruz. Zeytinyağımız iyice kızınca kalamar yumurtalarımızı kavuruyoruz. Sivri biberlerimizi de küçük küçük doğruyoruz. Doğradığımız sivri biberleri de içine atı kavuruyoruz.

Not

Kalamar yumurtalarımız piştikten sonra üzerine kekik serpip servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER