kalamar-tava-tarifi
kalamar-tava-tarifi

Kalamar Tava Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Lezzetiyle adından söz ettirecek bir deniz ürünü tarifini yapacağız bugün de. Kalamar tava nasıl yapılır diyenler için yapalım bugün de birlikte hadi bakalım hanımlar mutfağa gidiyoruz yine.

Malzemeler

  • 1 kilo temizlenmiş kalamar
  • 1 çay kaşığı ile karbonat
  • 1 çay kaşığı ile şeker
  • Yeteri kadar un
  • Yeteri kadar tuz
  • 2-3 bardak çiçek yağ

Kalamar Tava Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kalamarlarımızı güzelce yıkıyoruz. Kalamarlarımızın suyu bir süre süzüldükten sonra bir kaba kalamarlarımızı koyuyoruz. Kalamarlarımızın üzerine 1 çay kaşığı şekerimizi,yeteri kadar tuzumuzu ve 1 çay kaşığı ile karbonatımızı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kalamarlarımızı iyice ovalayıp sıkıyoruz. Kalamarlarımızı bir 30 dakika kadar bu işlemi yapıyoruz ve içinden kalamarların suyu çıkınca bu suyun içinde 2-3 saat kadar bekletiyoruz ve tekrar biraz ovalıyoruz. Kalamarımızın köpüğünü süzdürelim. Bir kaba bir miktar un ekleyip içne biraz da tuz atalım kalamarlarımızı una batıralım ve silkelim hafifçe. Bir tavaya 2-3 bardak çiçek yağımızı koyalım  ve kalamarlarımızı kızartalım.

Not

Kızarttığımız kalamarları servis tabağımıza alalım ve herşey hazır.Afiyet olsun.