Kalamar (Tarator) Sosu Tarifi
Kalamar (Tarator) Sosu Tarifi

Kalamar (Tarator) Sosu Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Bugün sizlere kalamar denilince ilk akla gelen balık sofralarının olmazsa olmazı tarator sos tarifini vereceğim.Harika kalamar yapabilirsiniz ama restoranlarda yediğiniz gibi lezzetli kalamar sosu olmazsa o kalamarın da tadı çıkmaz 🙂

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş veya rendelenmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • Dilerseniz birkaç dal dereotu (ince kıyılmış)
  • Tuz

Kalamar Sos Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt ve mayanozezi karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.Üzerine sarımsak,tuz ve güzelce ufalanmış ekmek içini ilave edip karıştırıyoruz.
  2. İsterseniz dereotu da ekleyebilir veya hiç koymayadabilirsiniz.Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra enfes kalamarların yanında tarator (kalamar) sosunu servis edebilirsiniz.

Not

Bu kalamar sosu çok güzel oldu bir de kalamar tarifi var mı derseniz kalamar tava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER