Makaron Nasıl Yapılır
Kakaolu Makaron Tarifi

Kakaolu Makaron Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Bugün Fransız mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan makaron yapıyoruz.Birbirinden güzel çeşitleriyle rengarenk görünümüyle büyüleyici olan makaronlardan kakaolu makaron tarifini vereceğim.

Makaron hamuru için

  • 100 gr şeker + 4 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr file badem
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kreması için

  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kakaolu Makaron Yapılışı

  1. Öncelikle ince çekilmiş badem ve 100 gr. şekeri rondoya alıp un kıvamına gelene kadar parçalıyoruz.Diğer taraftan yumurta aklarına 4 yemek kaşığı şekeri azar azar ekleyerek kar kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra bademli karışımı elekten geçirip yumurta aklarına ilave ediyoruz ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz.Hafif köpük gibi bir karışım ortaya çıkacaktır.Bu karışımı bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 2 cm çapında sıkalım.Sıkma işlemini esnasında makaron hamurlarını aralıklı hazırlamaya özen gösterelim.
  3. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim.Ardından soğuması için bir kenara alalım.
  4. Sosu için beyaz çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritelim.Ardından içerisine kremayı da ilave edelim.Bir kenarda soğumaya bırakalım.
  5. Tüm malzemeler soğuduktan sonra sandviç hazırlar gibi arasına kremayı sürelim ve buzdolabına kaldıralım.

Not

Kakaolu makaron tarifini hazırladıktan sonra bir gün buzdolabında bekletitip sonra servis etmenizi tavsiye ederiz.Afiyet olsun.

CEVAP VER