Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tarifi
Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tarifi

Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve güne güzel bir başlangıç yapmak için lezzetli mi lezzetli kahvaltılık sos vazgeçilmezdir.Kış hazırlığı olarak bilinse de lutenitsa sos tarifi leziz yaz sebzelerinin çıkmaya başlamasıyla da hazırlanabilir.

Malzemeler

  • 500 gr. domates
  • 500 gr. patlıcan
  • 1 kilo salçalık kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 10 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • kekik, karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Kahvaltılık Sos Yapılışı

  1. Öncelikle kırmızı biber ve patlıcanlar yıkanır ve bıçakla üzerlerinde birkaç delik açılarak pişene kadar fırınlanır.Ardından fırından çıkarılır ve kabukları soyulup biberlerin çekirdekleri çıkarılarak rondodan geçirilir.
  2. Aynı şekilde domateslerin kabukları soyulur ve rondodan geçirilir.Daha sonra domates, kırmızı biber ve patlıcan bir tencereye alınır ocağın üzerine konur.
  3. Üzerine zeytinyağı ve sarımsaklar küçük küçük doğranarak ilave edilir.Suyunu çekene kadar pişrilir.Pişmeye yakın sirke ve kaya tuzu ilave edilerek ocağın altı kapatılır.
  4. Henüz sos sıcakken temiz kavanozlara doldurulur ve kapağı kapatılıp ters çevrilerek bir gece böyle bekletilir.Ardından serin bir yerde açılacağı güne kadar saklanabilir.
  5. Açıldıktan sonra buzdolabında saklamanız gerekmektedir.

Not

Kahvaltılık sos tarifi olduğuna bakmayın lutenitsa sos makarna sosu olarak da harika oluyor.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER