Kadınbudu Köfte Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kadınbudu köfte tarifi hem doyurucu hemde yumuşacık olmasından dolayı oldukça lezzetli bir köfte tarifidir. kadınbudu köfte nasıl yapılır? denemek isteyenler için işte tarifimiz.

Malzemeler

  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • sıvıyağ (kızartmak için)

Üzeri için

  • galeta unu
  • 2 adet yumurta

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

  1. 500 gr. köftelik kıymayı ikiye ayırın, soğanı rendeleyin, sıvıyağda kıymanın yarısıyla beraber soğanı kavurun, kavrulan kıyma ve soğanın soğumasını bekleyin ayırdığınız diğer çiğ kıymayı kavrulan soğanlı kıymaya ekleyin,1 bardak pirinci suda haşlayıp fazla suyunu süzün.
  2. Ve haşladığınız pirincide kıymaya ekleyin. üzerine 1 yumurta kırın,baharat ve tuzunuda ekleyip iyice yoğurup buzdolabında 2-3 saat içini çekene kadar dinlendirin, dinlenen köfteyi elinizle şekillendirin önce galeta ununa sonrada çırpılan yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

Not

Sıcak olarak servis yapın.

CEVAP VER