Kabaklı Ispanak Yemeği
Ispanak Yemeği

Kabaklı Ispanak Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Bugün kış aylarında soframızdan eksik etmediğimiz sebzelerden biri olan ıspanak ile hem hafif hem de farklı bir kabaklı ıspanak yemeği tarifi vereceğiz.Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli olan bu ıspanak yemeği tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 2 demet ıspanak
  • 2 adet kabak
  • 1 adet orta bot soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı kırık pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Kabaklı Ispanak Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakların kök kısımlarını temizleyip güzelce yıkıyor ve iri parçalar halinde elimizle koparıyoruz.
  2. Yemeklikten biraz daha iri doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile tenceremize alıp hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Kabaklarımızın dış kabuklarını bıçak yardımıyla kazıdıktan sonra ince ince parmak patates gibi dilimliyoruz.
  4. Salçamızı tencereye ekleyip biraz karıştırıyoruz ve kabaklarımızı da tencereye ekleyip biraz kavuruyoruz.
  5. Ardından ıspanaklarımızı tenceremize ekliyor ve ıspanaklar sönene kadar pişiriyoruz.
  6. Son olarak piriç, tuz ve suyumuzu ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.

Not

Zeytinyağlı yemekleri en azından 1 gün dinlendirip servis ederseniz daha da lezzetli olacaktır.Kabaklı ıspanak yemeğini yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER