Kabaklı Gözleme Tarifi
Kabaklı Gözleme Tarifi

Kabaklı Gözleme Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Misafirlerinize sıcacık tatlarla hoşgeldin demek istemez misiniz? Bugün ister misafirlerinize ister ailenize kabaklı gözleme yapmaya ne dersiniz.

Malzemeler

  • 5 bardak un
  • 1 tae orta boy kabak
  • 1 bardak çiçek yağ
  • Yeteri Kadar Tuz
  • Yeteri Kadar Karabiber
  • 1 tane soğan

Kabaklı Gözleme Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kabın içine unumuzu, tuzumuzu ve yeteri miktarda kullanabileceğimiz ılık suyumuzu kabımıza boşaltıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
  2. Hamurumuzdan parçalar kopartıp bezeler yapıyoruz ve bunu oklavayla açarak yufka haline getiriyoruz. Kabağımızı güzelce soyuyoruz ve doğrayıp bir tencerenin içinde kendi suyuyla pişmesine bırakıyoruz.
  3. Bir tavanın içine soğanlarımızı doğrayıp  kavuruyoruz ve içine pişen kabağımızı ilave ediyoruz. İkisini güzelce harmanladıktan sonra yufkamıza çok az yağ sürüp içine kabaklı karışımımızdan koyup gözleme şeklinde katlıyoruz. Gözlememizin iki tarafını da pişirip güzelce servis ediyoruz.

Not

Afiyet olsun.

Malzemeler

CEVAP VER