Kabak Mücver

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Mutfakların vazgeçilmezi olan kabağın en sevdiğim ve en lezzetli yemeği olan kabak mücveri yapmak için uygun zamana gerek yok. Hadi hanımlar mutfağa.

Malzemeler

  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 6 kabak
  • 5 adet küçük taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • sıvı yağ(kızartmak için)
  • 1 küçük su bardağı un
  • tuz,karabiber

Kabak Mücver Yaplışı

  1. İlk olarak kabaklarımızı rendeliyoruz. Kabak rendelendikten sonra çok sulanır. Bunu önlemek için üzerine biraz tuz koyup bekletelim. Daha sonra suyunu isterseniz avcunuzla isterseniz süzgü ile sıkalım.
  2. Genişçe bir kapta kalan bütün malzemeleri ve suyu sıkılmış kabaklarıda alıp bir güzel karıştıralım.
  3. Kızartma tavasında sıvı yağımızı kızdırdıktan sonra elde ettiğimiz harçtan 1 kaşık alıp kızarmış yapa atıp arkalı önlü güzel bir şekilde kızartalım.
  4. Bütün kızartmalarda yaptığımız gibi bundada fazla yağını almak için kızarttıktan sonra peçetenin üzerine koyalım. Yağını aldırıp daha sonra servis tabağına alalım.

Not

Soğuk yada sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER