Kabak Graten Tarifi
Kabak Graten Tarifi

Kabak Graten Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kabak yemeklerinden vazgeçemeyenlere bir yenisi daha gelsin dedik Kabak Graten Tarifini yaptık 😉

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 10 sap dereotu
  • tuz

Kabak Graten Yapılışı

  1. Kabaklarımızı yıkıyoruz sap kısımlarını kesip uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz. Bir tencerenin içinde üzerini örtecek kadar su ile yaklaık 15 dakika haşlıyoruz.
  2. Kabaklar haşlanırken yumurtayı bir kapta çatal ile çırpıyoruz. Peynirimizi rendeliyoruz ve yumurtanın üzerine koyuyoruz. Dere otlarınıda incecik kıyıp peynirin üzerine koyuyoruz bir miktar tuz serpip hepsini karıştırıyoruz.
  3. Haşlanan kabaklarımızın çekirdek kısmını çıkartıyoruz. Hazırladığımız harcı kabaklarımızın içine dolduruyoruz. Bir borcama koyup 200 derece fırında peynirler eriyip üzerleri hafif pembeleşince fırından alıyoruz.

Not

Kabak Graten Tarifimiz hazırdır. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

CEVAP VER