Kabak Carpaccio Tarifi
Kabak Carpaccio Tarifi

Kabak Carpaccio Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kabak ile farklı bir tat yaratmak istiyorsanız kabak carpaccio tarifi tam da size göre. Çiğ kabak bu kadar lezzetli miymiş dedirten tadının yanına misafirlerinize sunabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet nane
  • çeyrek demet maydanoz
  • frenk soğanı
  • limon suyu
  • 100 gram tulum peyniri
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • deniz tuzu
  • pulbiber

Kabak Carpaccio Tarifi Yapılışı

  1. Kabakların kabuğu soyulmadan yuvarlak ve ince doğranır.Tabağa dilimin bir kısmı diğerinin üzerine gelecek şekilde dizilir.Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile kabaklar baharatlandırılır.
  2. Maydanoz ve dereotu ince şekilde kıyılır ve kabakların üzerine serpiştirilir.Sonra tulum peyniri parça parça kabakların üzerine eklenir.İsteğe göre üzerine pulbiber serpilebilir.
  3. Nane yaprakları el ile parçalanarak eklenir.İnce kıyılan soğan ile tatlandırılır.En sonki aşama olarak zeytinyağı, tuz ve limon gezdirilerek servis yapılır.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER