Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi
Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi

Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çok kolay ve pratik olan özellikle yaz aylarında kullanabileceğiniz jöleli sütlü tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 tane vişneli jöle
  • 1 paket süt
  • 2 çay bardağı ile şeker
  • 4 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Jöleli Sütlü Tatlı Tarifinin Yapılışı

  1. Jölemizi arkasındaki tariffe göre hazırlayıp kaplara koyup buzluğa koyuyoruz. Bir kaba sütümüzü, şekerimizi, unumuzu ve vanilyamızı ve nişastamızı koyup iyice pişiriyoruz.
  2. Daha sonra ocaktan alıp ılıyınca kremamızı da ilave edip çırpıyoruz. Bu sütlü karışımı da jölenin üzerine ilave ediyoruz. Buzluğa kaldırıp o da donunca servis edebiliriz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER