Izgara Tavada Çipura Tarifi
Izgara Tavada Çipura Tarifi

Izgara Tavada Çipura Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 3 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Evde balık yapmayı tercih etmeyenlerin bile yapabileceği kadar kolay ve lezzetli ızgara tavada çipura tarifini vereceğim.Hatta ızgara tavada balık tarifini yaptıktan sonra mutfağınızdan balık kokusunu çıkarmakla bile uğraşmayacaksınız.

Malzemeler

  • 2 adet çipura balığı
  • tuz
  • 2 adet defne yaprağı

Izgara Tavada Çipura Yapılışı

  1. Balıkçımızdan temizletip almış olduğumuz çipura balıklarının üzerine ikişer çizik atıp, tuzluyoruz.
  2. Balığın karın kısmına kokusunu alıp hoş bir aroma vermesi için birer tane defne yaprağı koyuyoruz.
  3. İyice kızdırdığımız ızgara tavasında bir yüzeyi pişiriyoruz, sonra diğer tarafını da çevirip nar gibi kızartıyoruz.

Not

Yağsız ve sağlıklı ızgara tavasında çipura balığımız servise hazırdır, afiyet olsun.

CEVAP VER