Izgara Somon Tarifi
Izgara Somon Tarifi

Izgara Somon Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Izgara somon tarifini daha lezzetli nasıl yiyebilirim diyorsanız size döküm tava da yapmanızı öneririm. Izgara somon bu şekilde hem lezzet açısından hem de sağlık açısından daha verimli hale gelecektir…

Malzemeler

  • 4 adet somon file
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • tuz ve iri çekilmiş karabiber

Izgara Somon Yapılışı

  1. İlk olarak şekeri, tereyağını ve balı küçük bir sos tavasında orta ateşte eritip kenara alıyoruz. Daha sonra içine hardalı,soya sosunu, zeytinyağını ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  2. Döküm tavayı güzelce ısıtıyoruz. Somonların iki yüzünü de tuz ve karabiberle bulayıp hazırladığımı karışımın içine koyuyoruz. Ve iyice çekmesini sağlıyoruz.
  3. Daha sonra ısınan tavamıza somonları koyup arkalı önlü önce yüksek ısıda 2-3 dakika sonra orta ısıda 10-12 dakika kadar pişiriyoruz.

Not

Dışarılarda yediğiniz ızgara somon lezzetini evinizde de yakalamak istiyorsanuz Lava döküm tavalardan kullanmalısınız. Daha leziz ızgara somon için ızgara döküm tava çeşitlerine bu www.galeribeyaz.com/Kategori/izgara-tavalari link’ten ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER