İtalyan Soslu Makarna Tarifi
İtalyan Soslu Makarna Tarifi

İtalyan Soslu Makarna Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Bugün Türk mutfağından uzak, farklı bir tat deneyeceğiz; İtalyan soslu makarna tarifini yapacağız. Oldukça leziz olan italyan soslu makarna, aynı zamanda doyurucudur da.

Malzemeler

  • 500 gram makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 5 adet domates
  • 2 tutam fesleğen
  • sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz

İtalyan Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya zeytinyağı koyulur ve kızdırılır.Domatesler temizlenir, küp küp doğranır ve tavaya eklenir.Tavaya sarımsak, pulbiber, karabiber ve tuz da ekleyerek suyu eritilir.Üzerine ton balığı da eklenir.
  2. Bir süre ateşte durduktan sonra soğumaya bırakılır.Sos hazırlanırken makarna haşlanır ve süzülür.Makarnalar sosa eklenir ve iyice karıştırılır.

Not

Makarnanın üzerine fesleğenleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.

CEVAP VER