Ispanaklı Yağlı Börek Tarifi
Ispanaklı Yağlı Börek Tarifi

Ispanaklı Yağlı Börek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Bugün hazır yufkadan değil de hamurunu da kendinizin açabileceği ıspanaklı yağlı börek tarifini vereceğim.Ispanaklı yağlı börek tarifini yapmak için yufka açmayı bilmeniz de gerekmiyor.Hemen tarifine geçelim.

Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • 1 su bardağı beyaz peynir

Ispanaklı Yağlı Börek Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları güzelce yıkıyoruz.Ardından soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.Yıkanan ıspanakları doğrayıp soğanla suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Bir taraftan da su, süt, yumurta ve tuzu karıştırma kabına yavaşça un ekleyerek yoğuruyoruz.Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  3. Ardından hazırlamış olduğumuz hamurdan cevizden büyük bezeler koparıyoruz.Hamuru bir kaba alıp sıvı yağı üzerine gezdirip bekletiyoruz.
  4. Pişen iç harcı biraz ılınması için bir kenara alıyoruz.Ardından içerisine beyaz peynir ve gerekirse tuz ilave ediyoruz.
  5. Daha sonra hazırlamış olduğumuz bezelerden birini yağladığımız zemin üzerinde elle açıyoruz.Diğer bezelere de aynı işlemi yaparak üst üste diziyoruz.Yağlı olduğundan birbirlerine yapışmayacaklardır.
  6. Ardından açmış olduğumuz hamurlardan 4 tanesini alıp üst üsteyken elimizle inceltiyoruz.İç malzemesini koyarak rulo halinde tepsiye diziyoruz.Diğer hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz.
  7. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Dilerseniz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek de ıspanaklı yağlı börek tarifini hazırlayabilirsiniz.

CEVAP VER