Ispanaklı Lor Peynirli Kolay Su Böreği Tarifi
Ispanaklı Kolay Su Böreği Nasıl Yapılır

Ispanaklı Su Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Sizi bilmem ama bizim eve gelen giden çok olur. Bu sebepten pratik tarifleri çok kullanırız. Buzdolabında her zaman yufka vardır ki her zamanda bir tarif yapılır ve biter 🙂 Ispanaklı su böreği de işte çok sevilen ve hızlıca tüketilen bir tariftir. Kişi sayısına göre tepsinizin büyüklüğünü değiştirebilir, yufka sayısını artırabilir veya iç harcını çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler

  • 250 gram ıspanak
  • Yarım soğan (veya pırasa)
  • 200 gram lor peyniri
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Ispanaklı Su Böreği Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanakları kumları gidene kadar güzelce yıkıyoruz. Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile birlikte hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine ıspanakları koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ispanaklı harç suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve içine lor peynirini koyup karıştırıyoruz. Lor peyniri tuzsuz ise biraz tuz ilave edip hepsini karıştırıyoruz.
  2. Bir taraftan küçük bir kasenin içinde yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, sütü ve soda ekliyor ve biraz daha çırpıyoruz.
  3. Börek yaparken genellikle borcam kullanmayı tercih ediyorum.Çünkü altının da pişip pişmediğini rahatlıkla kontrol edebiliyorum. Kare ya da yuvarlak borcam kullanabilirsiniz. Kullanacağımız tepsiyi öncelikle sıvı yağ ile yağlıyoruz.
  4. Ardından birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde borcamın altına seriyoruz. İkinci yufkayı elimizle iri iri koparıp birinci yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Hazırladığımız sıvı karışımın yarısını yufkaların üzerine kuru yer kalmayacak şekilde güzelce döküyoruz.
  5. Üzerine ıspanaklı lor karışımının hepsini seriyoruz. Üçüncü yufkayı da elimizle iri iri parçalara ayırarak ıspanaklı lorun üzerine seriyoruz. Kenarlardan taşan birinci yufkanın kenarlarınıda tepsinin içerisine doğru kapatıyoruz.
  6. En üste kalan sıvı karışımı da yayıyoruz. Fırına vermeden önce dilimliyoruz. Ben irice kareler yapmayı tercih ettim siz istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Ispanaklı Su Böreği – Tarif Önerisi

Ispanaklı kolay su böreği tarifi hazırdır. Soda yerine 1 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Bu pratik tarifle davetsiz misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlıyabilirsiniz. Soğan yerine pırasa kullanabilirsiniz. Emin olun her iki türlü de çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

CEVAP VER