Ispanaklı Kol Böreği Tarifi
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Yavaş yavaş kış sebzelerine veda ederken ıspanaklı kol böreği yapmadan veda etmek olmaz herhalde 🙂 Sabah kahvaltılarından çay saatine kadar her öğünde tüketebileceğiniz, hem de yapılışı çok pratik ıspanaklı kol böreği tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı yoğurt

İçi için

  • 250gr. ıspanak (ince kıyılmış)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • tuz

Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

  1. Öncelikle yufkalarımızı ıslatmak için sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz.Daha sonra iç harcımız için bir başka kapta ıspanak, lor peyniri ve soğanı karıştırıyoruz.
  2. Bir yufkayı genişçe bir zemine serip yufkayı bir miktar yoğurtlu karışımla ıslatıyoruz.Üzerine ıspanaklı harcımızdan bir miktar yayıp bir kenarından tutarak rulo yapıyoruz.Sonra bu yufkayı dolayarak yağladığımız fırın tesisine diziyoruz.
  3. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp ilk doladığımız yufkanın etrafına doluyoruz.
  4. Yufkaları ıslatmak için kullandığımız harcın kalanını böreğin üstüne döküyoruz.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında alt üst pişene kadar pişiriyoruz.

Not

Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine susam veya çörek otu da serpebilirsiniz.Ispanaklı kol böreği tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER