Ispanaklı kek tarifi
Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Görünüşüyle antep fıstığıyla yapılmış gibi dursa da aslında o ıspanaklı kek ve tadı ile de ıspanak sevmeyenlerin bile ilgisini çekecektir.

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 2 bardak un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • Yarım bardak çiçek yağ
  • 200 gram kadar ıspanak
  • 1 tane sade krem şanti
  • <

  • 1 bardak süt

Ispanaklı Kek Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkıyoruz ve doğruyoruz. Doğradığımız ıspanakları bir tavanın içine alıyoruz ve kavuruyoruz. Suyunu salana kadar kavurduğumuz ıspanakları blendırdan geçiriyoruz. Krem şantimizi hazırlıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Bir kabın içinde yumurta ve şekerimizi iyice karıştırdıktan sonra içine yarım bardak çiçek yağ, kabartma tozu, şekerli vanilin, blendırdan geçirdiğimiz ıspanakları ve 2 bardak unumuzu eleyip içine ilave ediyoruz. Malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konulmuş kek kalıbımıza kekimizi yayıyoruz. 180 derece de ısınmış fırınımıza veriyoruz.
  2. Kekimiz piştikten sonra kenarlarını kesiyoruz. Kestiğimiz bölümü robottan geçiriyoruz.  Hazır olan kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz ve bir tepsiye bir tane keki koyuyoruz üzerine krem şantimizin yarısını boşaltıyoruz. Diğer kekimizi de krem şantinin üzerine koyuyoruz ve bunun üzerine de krem şantimizin kalan kısmını iyice yayıyoruz. Üzerine robotta çektiğimiz un haline gelen kekimizi de krem şantimizin üzerine serpiyoruz.

Not

Ispanaklı kekimiz servise hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

CEVAP VER