İslim kebabi tarifi
İslim kebabi tarifi

İslim Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Bu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan İslim Kebabı Tarifinin yanına klasik bir pilav ile sofranızı taçlandırabilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 100 gram galeta unu
  • yarım demet maydanoz
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz
  • sıvı yağ

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su

Üzeri için ;

  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber

İslim Kebabı Yapılışı

  1. İslim kebabımızın köftesini hazırlamak için genişçe bir yoğurma kabımıza kıymamızı, incecik doğranmış soğanı, yumurtayı, ince doğranmış sarımsağı, galeta ununu ve baharatları ekliyoruz. Kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  2. 2-3 cm. çapında küçük köfteler yapıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Ve peçetenin üstüne alıp fazla yağını alıyoruz.
  3. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyuyoruz. Uzunlamasına 4 dilime bölüyoruz. Ve köfteleri kızarttığımız yağda kızartıyoruz.
  4. Domatesleri ve biberleri yıkıyoruz. biberleri yarım parmak uzunluğunda dilim dilim kesiyoruz. Domatesleri de yarım cm. kalınlığında dilimliyoruz. Daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletiyoruz.
  5. İki adet patlıcan dilimini çarpraz bir şekilde koyuyoruz. patlıcanların birleştiği yere köfteyi koyuyoruz ve köftenin üstünü patlıcanlarla aynı şekilde kapatıyoruz. Kürdanı ortasından batırıp dağılmamasını sağlıyoruz. Bütün malzemeyi bu şekilde yapıyoruz. En son domates ve biberleri de kürdandan geçirip fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Sosunu hazırlamak içinse salçayı ve suyu bir kaba koyup güzelce karıştırıp patlıcanların üzerlerinden gezdiriyoruz. Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişriyoruz.

Not

İslim Kebabı Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER