Islak kek tarifi
Islak Brownie Kek

Islak Kek (Brownie) Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Hemen hemen hepimiz dışarıdan ıslak brownie kek alıp yeriz. Bunuda dışardan alalım herşeyi evde yapıyoruz demeden önce bu lezzetli ve kolay ıslak brownie kek tarifini denemelisiniz. Yaptıktan sonra bir daha dışardan almam diyeceğinizi duyar gibiyim… 😉

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 silkme su bardağı un

Islak Kek (Brownie) Tarifi Hazırlanışı

  1. Islak brownie keki yapmak için öncelikle çırpma kabımıza yumurtayı ve toz şekeri birlikte koyup beyaz köpük kıvamı elde edene kadar çırpıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında eritilmiş margarini ve sütü ekleyip çırpa işlemine devam ediyoruz. Kakaoyu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımdan bir bardak kadar kenara ayırıyoruz. (daha sonra kullanıcaz.) Diğer bütün malzeleri de kalan karışıma ekleyip bir güzel çırpıyoruz. Kare bir borcamı biraz yağladıktan sonra bütün karışımı düküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. (dilerseniz yuvarlak borcam ya da orta boy bir fırın tepsiside kullanabilirsiniz.) Fırından aldıktan sonra kabından cıkarmadan dilimliyoruz. İçinden dilim çıkarmadan ayırdığımız malzemeyi üzerine kaşık yardımıyla yayıyoruz. Damak zevkinize göre ılık yada sıcak servis yapabilirsiniz. İsterseniz bir top dondurma ile sunabilirsiniz.

Notlar

Afiyet Olsun

CEVAP VER