İşkembe Çorbası
İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Sakatat sevenler için hazırlamış olduğumuz ve dışarıda yediğiniz çorbalardan bile daha güzel olacak işkembe çorbası tarifini vereceğiz.Biraz uğraştırıcı olduğundan genellikle evde yapmayı tercih etmediğimiz bu işkembe çorbası tarifini sizler için en pratik haliyle ele alacağız.

Malzemeler

  • 400 gr dana işkembesi (temizlenmiş ve doğranmış)
  • 1 kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta
  • tuz

İşkembe Çorbası Yapılışı

  1. İşkembeyi haşlamak için düdüklü tencere kullanmanızda fayda var zamandan kazandıracaktır.İşkembeyi tenceremize alıyoruz.Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Ardından kapağını kapatıp en az 1 saat düdüklüde pişiriyoruz.
  2. Bir tavaya yağımızı alıp eriyoruz, ardından un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Ardından karıştırarak işkembelerin üzerine ekliyoruz.Tuzunu da koyup bu şekilde kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  3. Diğer bir tarafta yumurtayı çırpıp üzerine limon suyunu ekliyoruz ve pişen çorbamızın suyundan bir kaç kaşık terbiyemize koyuyor ve karıştırıyoruz.
  4. Son olarak terbiyemizi de çorbamıza ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.Son olarak sarımsakları da ekliyor ve ocağın altını kapatıyoruz.

Not

Leziz mi leziz işkembe çorbası tarifini yaptıktan sonra sirke de ekleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER