İşkembe Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Bu işkembe çorbası tarifini yapmak hiçde zor olmayacak sizin için, mutlaka evinizde denemenizi tavsiye ederim, lokantada yediğiniz işkembe çorbasından farkı yok emin olun, işte işkembe çorbamızın tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. işkembe
  • 2 diş sarımsak (işkembeyi haşlarken kullanılacak)
  • sıvıyağ
  • tuz

Terbiyesi için

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 1 adet et bulyon

Sosu için

  • sirke
  • sarımsak
  • limon suyu

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak işkembemizi temizce yıkıyoruz, temizlendiğinden emin olunca 4-5 parçaya kesip düdüklü tencereye koyun 2 diş kabuklu sarımsağıda içine atın işkembenin kokusunu alır.üzerine 3 lt su ekleyin, işkembe yumuşayıncaya kadar haşlayın,işkembe haşlanınca suyunu dökmüyoruz çorba yaparken kullanacağız.
  2. İşkembeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın, doğradığınız işkembeyi tavada sıvıyağ dökerek iyice kavurun, ayrı bir tencerede terbiyesi için un,yoğurt,yumurta ve suyu iyice çırpıp ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin, işkembenin suyuna 1 adet et bulyon atın ve kaynatın içine kavurduğunuz işkembeyi atın.
  3. Yaptığınız terbiyeyle işkembeyi yavaş yavaş çorba kesilmeyecek şekilde karıştırın bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın, servis yaparken üzerine sirke,sarımsak ve limonla servis yapabilirsiniz.

Not

Afiyet olsun

CEVAP VER