İrmik Topları Tarifi
İrmik Topları Tarifi

İrmik Topları Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Bu enfes görünümlü hindistan cevizli irmik topları gerçekten çok lezzetli oluyor.Yapılışı çok pratik olan irmik topları tarifi hem de çok hafif oluyor.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket toz krem şanti
  • hindistan cevizi (bulamak için)

İrmik Topları Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye süt, irmik ve şeker konur ve ocağın altı açılır.Ara ara karıştırarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca daha sık karıştırılarak koyulaşınca ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Soğuyan irmikli karışıma toz krem şanti eklenir ve karıştrılır.Bir taraftan da bir kaseye hindistan cevizi dökülür.İrmikli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.Ardından hindistan cevizine bulanır.
  3. Tüm karışıma aynı işlem uygulanır ve buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakılır.

Not

Lezzet bombası nefis irmik topları tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER