İmam Bayıldı Tarifi
İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Dillere destan sofralara çok yakışan imam bayıldı tarifini ilk fırsatta denemelisiniz…

Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 dal dereotu
  • 4 adet küçük topan patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber

İmam Bayıldı Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları yıkıyoruz. Ortadan ikiye bölüp çekirdekleri dikkatlice kaşık ile çıkartıyoruz. Kısa boylu enli bir tencereye patlıcanları koyuyoruz. 1 kaşık zeytinyağı ve çay bardağı su ileve edip kapağını kapatıp pişiyoruz. Yaklaşık 10 dakika yumuşayıncaya kadar pişriyoruz.
  2. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sarımsakları ilave ediyoruz 5 dakika kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ilave edeip kısık ateşte kavuruyoruz. dereotlarını da ince ince kıyıyoruz. ve kıymanın üzerine koyuyoruz.
  3. Rendelenmiş domatesi ve salçayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırıp kıymalı harcın üzerine döküyoruz. güzelce karıştırıyoruz. Orta ateşte 15 dakika kadar pişiryoruz.
  4. Pişen patlıcanların ortasına kıymalı harcımızı güzelce yerleştiriyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Not

İmam bayıldı tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER