icli-kofte-tarifi
İçli Köfte

İçli Köfte Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Gelenekten geleneğe aktarılmış içli köftemizin tarifini paylaşıcaz bugün sizlerle.Yöresel lezzetlerimizden biridir içli köfte de.Hem lezzetiyle hem de görünüşünde ki değişiklikle dikkatimizi çekmeyi başarmıştır.Hadi şimdi içli köfte nasıl yapılır onu görelim..

İçi için

  • 1 kilo kıyma
  • 1 kilo soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı ile karabiber
  • 250 gram tereyağı

Dışı için

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 3 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 3 bardak soğuk su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar pul biber
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 2 tane yumurta

İçli Köfte Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak size şundan bahsedeyim.İçli köfteyi  daha kolay yapabilmek için birazdan hazırlayacağımız malzemeleri 3 gün boyunca buzlukta tutmanızı tavsiye ederiz.
  2. Şimdi iç harcımızı hazırlayalım.İlk olarak 1 kilo soğanımızın hepsini ince ince kıyalım.Bir taraftan da ocağımıza bir tencere yerleştirelim ve 1 kilo kıymamızı içine koyalım.Kıymamız suyunu çekene kadar kavuralım.Kıymamız kavrulunca 250 gram tereyağımızı ve ince ince kıydığımız soğanları tenceremize ilave edelim.Kısık ateşte pişirmeye devam edelim ama bu işlem kısa bir işler olmayacak bunu da söylemeden geçemiycem.Harcımız piştikten sonra 1 kaşık salçamızı ve 1 tatlı kaşığı kara biberimizi ilave edelim.Malzemelerimizi ocakta bir 20-25 dakika sonra alalım ve ara ara kenarda karıştıralım.Harcımız soğuduktan sonra bir süre de buzdolabında bekletelim ve dondurucuya kaldıralım.
  3. Şimdi de dış harcımızı hazırlayalım.Bir kabın içinde 1 kilo köftelik bulgurumuzu ve 3 bardak irmiğimizi karıştıralım.1 çay kaşığı kimyonumuzu ve yeteri kadar tuzumuzu,pul biberimizi,kara biberimizi de içine ilave edelim.3 bardak soğuk suyumuz ile bu karışımı ıslatalım.Karışımımızı iyice yoğuralım.Sonra üzerine yarım kaşık biber salçası koyalım ve 2 tane yumurtamızı içine kıralım.Tekrar yoğuralım ve içine 1 bardak unumuzu ilave edelim.İyice yoğurduktan sonra karışımımızı buzdolabı poşetine koyarak buzdolabına kaldıralım.Bu karışımı derin dondurucuya kaldırmıyoruz.
  4. 3 günün sonunda iç harcımızı derin dondurucudan çıkartıp buzdolabına koyalım her iki harçtan da yapacağımız kadar alalım. Harçlarımızın yaparken de soğuk kalması gerekiyor unutmayalım.Dış harcımıza artık şekil veriyoruz ve iç harcımızdan içine dolduruyoruz.Pişirene kadar buzluğa kaldırın.Pişirme zamanı geldiğinde bir tencereye bir kaba suyu koyun ve kaynatın.Suyun içine 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.İçine köftelerimizi de atıp pişirelim.Pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER