hosmerim-tatlisi-tarifi
Höşmerim Tatlısı

Höşmerim Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Balıkesir’e has olan höşmerim tatlısının tarifini bugün sizlerle paylaşıcağım.Her yerde bulunmayan bir tatlıdır höşmerim tatlısı ve bizde bunun için kendi evlerimizde yapalım mı, ne dersiniz?

Malzemeler

  • 1 bardak irmik
  • 250 gram margarin
  • 1.5 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • Yarım barda rendelenmiş tuzsuz peynir ya da dil peyniri de olabilir
  • Bir miktar kabuksuz badem

Höşmerim Tatlısı Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak bir tencereye 250 gram yağımızı koyalım ve eritelim.Yağımız eridikten sonra üzerine irmiğimizi ekliyoruz ve renge koyu bir sarı olana kadar kavuruyoruz.Bunlar olurken bir tencereye de 1.5 bardak şekerimizi,1 bardak sütümüzü ve 1 bardakta suyumuzu ekleyip kaynatmaya başlayalım.Kaynattığımız karışımı irmiğimizin üzerine boşaltalım.Dil peynirimizi ya da tuzsuz peynirimizi rendeleyelim ve irmikli karışımımıza ekleyelim.Peynirimiz eriyene kadar pişirelim ve sonra ocaktan alalım tatlımızı.

Not

Tabaklara düzgünce yerleştirelim ve kabuksuz bademlerle süsleyelim

CEVAP VER